Om oss

Phi Arabians finns på gården Hagfolk, Sörmark i vackra Värmland. Här föder vi upp arabiska fullblod och hundar av rasen Cavalier King Charles Spaniel under kennelnamnet Niccelia´s.

Vi har fantastisk hjälp av våra medarbetare Nina G & Pia som är stallskötare och styr upp stallar, fodring, pysslar och ser till att alla mår bra. Vi har även Nina N som är en superduktig hovslagare och anställd på deltid vilket vi är mycket glada för. 

Utan dessa underbara, duktiga medarbetare skulle jag inte fixa min vardag!

Jag har alltid haft hästar omkring mig och min första alldeles egna var shetlandsponnyn Dokka som vi fick behålla tills hon var hela 47 år.  I slutet av 80-talet tog jag B-tränarlicens inom trav och red in och tränade busiga unghästar, samt födde upp små ljuvliga shettisar. Jag tävlade terränghoppning och red monté-lopp med livet som insats, i dag finns som tur är ett välbehövligt reglemente:)

Drömmen om araber har alltid funnits där - deras skönhet och intellekt har förtrollat mig sedan jag som liten flicka besökte ett stuteri i södra Italien. Jag kunde inte släppa tanken på att själv få äga en arab i framtiden.

Jag fick bärga mig ända tills 1993 då jag fick chansen att köpa Karnavala och glömmer aldrig hur lycklig jag var när jag hämtade detta lilla underverk till sto. Hon var gudomligt snäll och kommunikativ och en av de klokaste hästar jag mött. Senare förstod jag att det var ju precis så här kloka och underbara araber är. Efter ett par år gav Karnavala oss vårt första efterlängtade föl - ett näpet sto som vi döpte till Wiediana. (E: Wiesniak ) 

Några år senare kom stoet Jedyna till oss ( José/ Yadyk) och efter ytterligare en tid köpte vi in två unga ston, Passionata Imana ( Prognoza/ Premier) och Panchaia ( Paradisia/ Premier)

2010 togs namnet Phi Arabians och samma år föddes Jedynas son Jason efter Tristin BP.

I dag har vi en samling hästar som skänker oss glädje varje dag - att bara få gå i hagarna och njuta av deras sällskap är som balsam för själen. 

Vårt mål är att föda upp vackra, sympatiska hästar med bra rörelser och aldrig göra avkall på sundhet!

Vi vill ge våra hästar en harmonisk och värdefull start inför kommande liv fyllt av glädje med ridning, körning, show och framförallt som bästa vän!

/ Charlotte