Phi Arabians finns på gården Hagfolk, Sörmark i vackra Värmland. Här föder vi upp arabiska fullblod och hundar av rasen Cavalier King Charles Spaniel under kennelnamnet Niccelia´s.

Jag har alltid haft hästar omkring mig och min första alldeles egna var shetlandsponnyn Dokka med sitt brokiga förflutna inom cirkus. 100 cm blixtsnabb ponny som verkligen lärde mig hur viktigt det är med tillit, lyhördhet och respekt - hon var enastående och blev hela 47 år.

I slutet av 80-talet tog jag B-tränarlicens inom trav, tränade busiga unghästar, samt födde upp små ljuvliga shettisar. Jag tävlade terränghoppning och red monté-lopp med livet som insats, i dag finns som tur är ett välbehövligt reglemente:)

Drömmen om araber har alltid funnits där - deras skönhet och intellekt har förtrollat mig sedan jag som liten flicka besökte ett stuteri i södra Italien. Jag kunde inte släppa tanken på att själv få äga en arab i framtiden.

Jag fick bärga mig ända tills 1993 då jag fick chansen att köpa Karnavala och glömmer aldrig känslan när jag hämtade detta lilla underverk till sto. Hon var gudomligt snäll och kommunikativ och en av de klokaste hästar jag mött. Senare förstod jag att det var ju precis så här kloka och underbara araber är. Efter ett par år gav Karnavala oss vårt första efterlängtade föl - ett näpet sto som vi döpte till Wiediana. (E: Wiesniak ) 

Några år senare kom stoet Jedyna till oss ( José/ Yadyk) och efter ytterligare en tid fick vi förtroendet att köpa de undersköna stona Passionata Imana  och Panchaia  från Kullatorp Arabstuteri.

2010 togs namnet Phi Arabians och samma år föddes Jedynas son Jason efter Tristin BP.

I dag har vi en samling hästar som skänker oss glädje varje dag - att bara få gå i hagarna och njuta av deras sällskap är som balsam för själen. 

Vårt mål är att föda upp vackra, sympatiska hästar med bra rörelser och aldrig göra avkall på sundhet!

Vi vill ge våra hästar en harmonisk och värdefull start inför kommande liv fyllt av glädje med ridning, körning, show och framförallt som bästa vän!

/ Charlotte                                        

Phi Arabians
Sörmark 45
68593 Torsby
0708-35 65 76