Miriam

Mystawa  *  Hart
FA 155/97
1997- 2021

Miriam föddes på Slängsboda Arabstuteri och har tävlats i stort sett alla dicipliner med enorma framgångar. Gång efter gång har hon mottagit utmärkelser som Årets Arab, hon har gått uppvisningar på Friends Arena och hon var den första araben som tävlade i grenen Para med sin dåvarande ryttare Felicia Grimmenhag.  Vi fick den stora förmånen att ha Miriam under hennes sista år - hon var en drottning hos oss och kommer att vara djupt saknad. 

Jag fick ett brev från Lolo efter ett samtal där jag berättat att det var dags att släppa taget och låta vår älskade Miriam gå vidare.

MIRIAM – ett fälttävlansämne?!! Denna unga dam kommer med rätt träning och rätt ryttare att gå långt! Hon är högställd, korrekt och stark, med en högt ansatt och lång hals. Inte någon av hennes jämngamla kamrater har en chans att hinna med när hon sträcker ut över fälten.

Miriam är intelligent och snabb i tanke och handling. Hon är mycket snäll, men talar tydligt om (genom minspel) när hon är missnöjd med situation och/eller hantering. Men som det arabiska fullblod hon är anpassar hon sig lätt efter rätt hantering och hon kommer att bli en utmärkt allroundhäst. Grenar hon kommer att passa till är galopp, distans och western.

Denna text skrev jag när Miriam bara var ett par månader gammal, som en presentation av henne inför kommande försäljning.

Föga anade jag hur rätt jag skulle komma att ha och hur många liv den pigga lilla fölungen skulle komma att beröra på så många positiva sätt.

Hon härstammar från en lång rad ston som med sin klokhet och vänlighet påverkat oräkneliga människor, så att även HON skulle göra det var egentligen ingen överraskning.

Det har värmt mitt hjärta att följa henne genom åren och fått se henne utvecklas till den fantastiska häst hon blev.

Som uppfödare vill jag rikta ett varmt och innerligt tack till er som uppfostrat, tränat, tävlat, tagit hand om, och framför allt, älskat Miriam. TACK!

NU Miriam, kan dina trötta och strävsamma ben få vila från det jordiska och med nya krafter få sträcka ut med alla dina vänner på andra sida regnbågen. Jag vet att du kommer komma först till morotsskatten.

/ Louise Wale

Slängsboda Arabstuteri

Miriam

Foton från Slängsboda  - Miriam med sin fd ägare Pernilla Tulesjö.