Phi Zelia Bey

Phi Zelia Bey

FA 51/17
Född 2016

Zeline Lilih / Bask Afire Bey
Röntgad UA osteochondros

155 cm 

DRÖMHÄSTEN FÖR DIG SOM VILL HA EXTRA ALLT

ZELIA är en enormt intagande och lyhörd individ med stor arbetsglädje.
ZELIA är mjukt inriden under tre månader 2020 och har efter en lång ledighet nu försiktigt satts igång igen. Hon rids med fjäderlätta hjälper och vill bara göra bra ifrån sig i allt. Unghästens osäkerhet skymtar fram, men hon litar på oss tvåbenta - står helt stilla när man kliver upp i sadeln och gör aldrig några dumheter, tvära kast eller rusningar. Man kan lita på detta sto och känner hon trygghet och glädje finns där enorm potential för framtiden!

ZELIA älskar att jobba och är tränad med join up, dvs hon följer oss lös, stannar du så stannar hon, bara för att invänta nästa roliga grej som skall hända:) Hon är en häst man kan leda i ”sytråd”– det är magiskt att jobba med en sådan sensibilitet och hon berör verkligen med sin enorma tillit och underbara inställning om att alltid göra sitt bästa!

ZELIA har bott ett par år i Spanien på ett stort stall med mycket rörelse vilket verkligen märks. Tävlingsdagar med massor av rid och kör-ekipage, musik, flaggor, trummor, lastbilar, traktorer etc är ingenting att hetsa upp sig för tycker hon.

ZELIA går rakt in på transport och är van vid buss och lastbil - hon står stilla och äter och dricker utan problem. Hon har ”körjournal” på över 700 mil och är hur cool som helst.

ZELIA är mycket väluppfostrad och delar i dag stall med en hingst. Hon ger honom en glad blick när vi går förbi, eller står lugnt och värdigt på gången utan att låta sig distraheras vad han än tar till för trix för att pocka på hennes uppmärksamhet.

ZELIA är oändligt snäll med andra hästar - hon är mjuk och försiktig med de unga, visar ödmjukhet inför äldre och kan alla uppförandekoder.  

ZELIA är Röntgad UA för osteochondros 20191121 när hon var tre år, hennes föräldrar ( + mormor) är också UA. Eftersom hon varit frisk och oskadd hela sitt liv finns det inga journaler att hämta – hon är försäkrad i Agria.

Vi vill att Zelia skall få fortsätta sitt sunda och glada liv och att du som visar intresse för henne verkligen vet med dig att du har möjlighet att ge henne det bästa av hem. Hon är ung och måste få tid, hennes kropp och tillväxtzoner är inte färdiga fullt ut än på 2-3 år. 

Zelia har riktigt prestationsblod i sina ådror och hon har visat från dag ett att hon är något alldeles extra! Hennes rörelser är enastående, särskilt traven men hon vinner mark även i skritt och galopp.

Som uppfödare finns alltid drömmen om de stora vinsterna – men viktigare än något annat är att varje individ får ett fint liv fyllt av glädje & respekt!

Zelia är en djupt älskad häst som säljes hos oss på uppdrag av nuvarande ägare vars liv tagit sig en annan vändning.

Fullständig dokumentation, nytaget besiktningsintyg och parasitprov medföljer  + att du kan överta befintlig försäkring i Agria om du önskar.

PRIS: 130.000 kr

/ Charlotte

0708-35 65 76