SÅLD


Modig, rar & korrekt ponny med fina rörelser.

JOEL
FA52/16

Jade LL / RFI Farid

* Besiktigad UA enligt SHs defektlista
* Röntgad i bak-knän utan fynd
* CA-fri ( N/N)
* Försäkrad i AGRIA utan förbehåll
* Aldrig varit skadad, haft störningar i rörelseapparat eller visat kolik

* Regelbundet vaccinerad, verkad och avmaskad


Vi har lagt ner mycket tid och omsorg på denna underbara lilla häst som kom till oss som åring. JOEL var för oss ett framtidslöfte som avelshingst och det är med vemod vi bestämt oss för att hitta en ny ägare. Han får helt enkelt inte storleken som behövs till våra ston utan stannar på 148-149 cm och vi lät därför kastrera honom i början av maj.

JOEL är underbart rolig, modig, enormt nyfiken och han älskar happenings.  Han kan stå ensam på stall, eller i hage, följer glatt med på promenader och är verkligen en okomplicerad och trygg liten häst. Han kliver på transport utan konstigheter och står helt stilla under färd oavsett om han har sällskap eller ej.

Då JOEL precis fyllt tre är han ännu inte riden. Han är helt oberörd för täcke eller sadel – sprayande med flugmedel, bett i munnen eller vad vi nu hittar på.

Där han växte upp första året var det mkt trafikerat vid hagen och han bryr sig verkligen inte om vare sig långtradare, traktorer eller annat motordrivet. När en helikopter fick för sig att landa mitt i hästhagen i vintras var JOEL den som nyfiket ställde sig 30 meter ifrån med svansen högt och bara vädrade av nyfikenhet. Han var helt ensam om det beteendet – de andra hästarna drog som en avlöning…….

JOEL är alltid på gott humör - får han bestämma så vill han såklart alltid ha en människa eller hästkompis runt sig. Han kommer i galopp när man ropar och visar med hela sitt jag att han alltid väljer oss människor, han älskar att stå i centrum. I brist på två, eller fyrbenta vänner kan en boll sitta som en smäck och han kan roa sig i timmar. När bollen sagt upp sig eller rent av tragiskt dött av punktering så kan den glatt kastas runt ändå.

JOEL är bra busig – men som den riktige arab han nu är mkt försiktig med allt som är litet. Då trippar han varsamt fram om för att inte skada vare sig hundar, höns eller små tvåbenta varelser.

JOEL har fått lära sig gott uppförande även i umgänget med hästar och fick som liten gå i flockar med båda ston, unghingstar och valacker. Vintern har tillbringats i sällskap med två stabila tinkers som efter några timmars funderande tog till sig JOEL jättefint. Det fanns även en flock kossor på gården som JOEL försökte få fart på, det lyckades dock aldrig men han är inte rädd för dem iaf :) 

JOEL är otroligt korrekt byggd med mycket fina rörelser och en helt enastående stam! Jade LL är vacker som en saga och importerades från Brasilien, hon finns numera i Frankrike. RFI Farid är så känd att jag hänvisar till nätet där det står allt man kan önska om hans titlar och fantastiska avkommor runt om i världen.

JOEL har verkligen de allra bästa förutsättningar att kunna bli en fantastisk rid eller körhäst och bästa vän till en mindre ryttare!

PRIS 40.000 SEK inklusive moms
070-835 65 76